Insamling för skogen

Publicerad

Nu pågår en insamling för att köpa en skog i Sverige, med stöd av skydda skogen!

Om insamlingen lyckas, kommer skogen köpas och skyddas. Om insamlingen blir går bra och intresset är stort, kommer nästa steg vara att bilda en stiftelse, där arbetet med insamling och uppköp av skog fortsätter. Inom stiftelsen kommer skogarna att betraktas som självägande, och med egna juridiska rättigheter. Skogen som ekosystem ska betraktas som levande, och får leva för sin egen skull.

För att bidra till detta, välkomnas alla gåvor, stora som små! Ni kan swisha till föreningen Skydda skogen på: 123 58 803 72 eller plusgiro 504609-9, och märka betalningen med ”Skogsrätt”. Då öronmärks pengarna för detta projekt. Tack för ert stöd!

Varför?

Skogen är hem åt en stor och viktig del av den biologiska mångfalden, men också väldigt hotad. Enligt SCB avverkas skogar i Sverige i en takt som är 10-20 gånger snabbare än vad den skyddas. Många prognoser ser mycket dystra ut för skogslevande arter som bara kan leva och bo i gamla naturskogar. Därför behöver vi skydda mer, och snabbare. Men vi behöver också förändra vårt sätt att se på naturen, och befria naturen från avkastningskrav och ekonomiska förväntningar. Genom det här initiativet kan vi alla bidra med det!

Hur?

Genom insamlade donationer köper vi upp skogsmark, och väljer att skydda denna. Skogen befrias från olika krav, och tillåts bli vild igen. Det innebär både ett bidrag till skogsskyddet, men även till en förändrad syn på skogen, som inte bara ett objekt med råvara, utan ett rättssubjekt med rätt till sin egen existens.

Visionen

Visionen är att återskapa naturen, ge naturen tid och rum för återhämtning. Visionen är en värld vackrare än kalhyggen. En vildare värld, som inte finns till bara för oss människans skull, utan för sin egen skull. Visionen är vilda skogar som får vara naturliga och åldras i sin egen takt, på sitt egna sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *